Svealands och Dalarnas högsta punkt – Storvätteshågna

DSC_0033  DSC_0034

1 augusti utgick vi från STFs fjällstation Grövelsjön. Storvätteshågna skulle bestigas. Denna gång var det bara jag (Håkan), Linnéa och Thomas som var med. Det var ändå bara vi som skulle klara av vandringen så vi passade på när Carina var bortrest.

Av en ren slump fick vi veta att ett gäng scouter skulle bestiga den samma dag. Det var dessutom inte vilka scouter som helst utan en av ledarna var min bästa kompis som nu mer bor i Göteborg.

Klart att vi hängde med, vi är ju själva scouter, och det löste våra problem med att hitta ett lämpligt ställe att övernatta på. Det hade funnits flera olika alternativ, men scoutgruppen hade redan koll. Nu blev det övernattning på toppen vid bäcken som fungerade som utlopp för den lilla sjö som fanns där. Lilla och lilla förresten, på den höjden så var den förvånansvärt stor.

En vidunderlig utsikt var det från tältplatsen gjorde det till både en angenäm kväll och morgon.