Björnerödspiggen – Bohuslän

DSC_4893

Under semester i Strömstad så gjorde vi så klart en utflykt till Bohusläns högsta punkt. Det visade sig inte ligga så långt från staden och med fika i ryggsäcken åkte vi iväg. Vi var lite frågande till hur det skulle vara med parkering, men det visade sig inte vara några problem. Det fanns en officiell parkering vid en informationsskylt utmed vägen där Bohusleden korsade den väg vi kom på. Naturligtvis gick det uppför, men inte så brant som vi kanske trott. Trots allt var vi ju nära Idefjorden och hade halva stigningen kvar från havsnivån där vi parkerade. Däremot trodde vi flera gånger att det började plana ut och att vi borde vara framme, men det kom nya stigningar igen.

Väl framme så fanns det ett vindskydd där vi fikade och ett utkikstorn varifrån man bl a såg in i Norge och ut till havet.