Nationaldag och Västergötlands högsta punkt

Idag, på Nationaldagen, åkte vi väster ut. Galtåsen var målet och det är Västergötlands högsta punkt. Den ligger inte långt från ”Göteborgsvägen” (Rv 40) och det går fortare att åka dit än till vår egen högpunkt i Småland.

Vädermässigt hade det sett lovande ut i prognosen och termometern visade på varmare väder än på länge. Kortbyxor på mig men övriga vågade inte lita på mig. Lite droppar föll innan vi kom fram, men i stort sett var det bra.

När vi åkte till Tomtabacken så visste ju jag att det inte var något berg vi skulle bestiga, men där var det ändå lite utsikt och ännu bättre från tornet. Vid Galtåsen var det skog och en hage. Känslan av bergsbestigning får alltså vänta.

Vi har i alla fall nått vår andra punkt nu.

Östergötlands högsta punkt är 10 mil bort. Kanske kan bli nästa? Sedan blir det längre.

/Håkan

DSC_0003DSC_0005  DSC_0012 DSC_0010 DSC_0009